Scootertur mellem rismarkerne.

Scootertur mellem rismarkerne.

2. april 2014 Slået fra Af gretheogniels

Tirsdag d. 1.4.2014.
Tidlig morgen sad Niels ude på terrassen og nød udsigten. På et tidspunkt fik han øje på nogle aber, der sprag rundt i træerne på den anden side af kløften.
Efter morgenmaden havde vi lånt en scooter på hotellet, hotelejeren sendte os afsted med mange formaningen om at køre forsigtigt. Han sagde, at han normalt ikke anbefalede hans gæster at køre på scooter. Vi kørte ud imellem rismarkerne, og ved flere landsbyer så vi rester af de Ogoh-Ogoh figurer, som var blevet brændt af for to dage siden som afslutning på Ogoh-Ogoh festen. Idag var helligdag, så de fleste butikker var lukkede.


Nogle af figurerne var endnu ikke blevet brændt af.

Flere steder så vi nogle kvinder, der var på vej til templet med store offerkurve på hovedet. De er altid klædt i sarong, blondebluse og skærfet, når de går i templet. Vi kørte videre op til rismarkerne ved Seking. Her kommer der dog så mange turister, at de fleste butikker havde åben, de ville ikke gå glip af muligheden for en handel. Vi satte os ned på en cafe, hvor vi i tilbagelænet stil nød en limejuice og den charmerende udsigt med risterrasser og kokospalmer. Det kan man ikke blive træt af at se på.


Herfra kørte vi ned til hotel Alam Sari, hvor vi boede de første dage her på Bali. Vi blev hilst hjertelig velkommen af personalet, og fik en kyllingesalat og en ingefær sommersalat til frokost der. I anledning af Nyepi var deres lille alter blevet pyntet op med nyt stof omkring og nye hvide parasoller.
Så vendte vi hjemover, hvor vi først kørte sammen med alle de andre scootere og knallerter ned ad den lange vej med alle souvenirproducenterne til udkanten af Ubud, inden vi kørte ud til hotellet gennem rismarkerne og de små landsbyer.
Resten af eftermiddagen var der afslapning ved swimmingpoolen, inden vi pakkede vore kufferter til første flyvning hjemover i morgen. Det bliver en anden verden at komme til Singapore.


Til middag fik vi den specielle balinesiske ret Ayan Betutu. Det er kylling fyldt med grønsager og krydderurter. Oprindelig tager det en hel dag at lave den ret, da den bliver lavet i sand, som er opvarmet af et bål, hvor kyllingen bliver lagt ned i til langtidsstegning.